Op deze pagina kan je een aantal veel gestelde vragen terugvinden samen met nog wat extra informatie.

Question Hoe bepaal ik mijn ringmaat?
AnswerKen jij jouw ringmaat niet? Geen enkel probleem, op de pagina Ringmaat bepalen kan je verschillende methodes terugvinden om jouw juiste ringmaat te bepalen.
Question Wat betekent 925 of sterling zilver?
AnswerIn zijn pure en natuurlijke vorm is zilver te zacht om juwelen uit te vervaardigen. Om die reden wordt zilver altijd gelegeerd. Om 925 zilver of sterling zilver te verkrijgen voegen we koper bij puur zilver.  Het koper zal ervoor zorgen dat het zilver voldoende stevig is om te bewerken.

Hierdoor zijn deze legering ook geschikt voor mensen met allergieën. Er zit namelijk geen nikkel of cadmium in de legering die voor de allergische reacties zorgen. Deze legering wordt gebruikt voor alle zilveren juwelen in de webshop.

Question Hoe komt het dat mijn zilveren juwelen zwart worden?
AnswerJouw zilveren juwelen kunnen oxideren (zwart en vuil worden) om verschillende redenen: vochtigheid, daglicht, chemicaliën,…

Gelukkig is er hiervoor een simpele oplossing ! Met een speciale zilverpoetsdoek krijg je een groot gedeelte van die doffe schijn weggepoetst. Nog niet helemaal terug de oude? Dan kan je altijd even contact met mij opnemen en blink ik hem wel even voor jou op !

Om zeker te zijn dat jouw juwelen zo lang mogelijk glanzen bewaar je ze best in hun bewaardoosje dat je bij elk juweel krijgt. Zo is dat juweel opgewassen tegen het overgrote gedeelte van boosdoeners. Verder pas je best ook op met chemicaliën.

Question Wat is het verschil tussen 14kt goud en verguld zilver?
Answer14kt goud is een legering om van fijn goud een stevig materiaal te maken om mee te werken.

Verguld zilver is zilver met een dun laagje goud. Dit laagje goud kan in de loop der tijd en door het vele dragen van jou juweel ook afslijten. Dit is een heel normaal proces. Heb je na een aantal jaren het gevoel dat jouw juweel zijn gouden touch verliest? Dan kunnen wij het altijd opnieuw vergulden.

Question Kan ik mijn bestelling annuleren?
AnswerJa, dat is mogelijk zolang ik nog niet gestart ben met het afhandelen van jouw bestelling. Alle juwelen worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Hierdoor zijn ze vaak enkel perfect voor jou.

Het betaalde bedrag wordt dan ook teruggestort op jouw rekening.

Question Op welke manier verstuur je het pakje?
AnswerJouw bestelling wordt zorgvuldig verpakt en verzekerd verzonden via BPost.